Om hotellet

Hotel Esplanade

Med perfekt läge, på fashionabla Strandvägen ligger Hotel Esplanade – ett anrikt boutique hotell som många kallar sitt andra hem.

Med bekvämt gångavstånd till kultur, shopping, toppklassiga restauranger samt skärgårds- och rundtursbåtar, ståtar detta vackra arkitektritade jugendhus från 1910, vars originalmöbler i ljus björk finns kvar än idag.

På Grand Pensionat Dehn, som det då hette, erbjöd Fru Dehn boende som på den tiden ansågs mycket nymodigt. Rummen kostade 5 kr inklusive helpension och många bodde här långa perioder i väntan på beständigt boende. Hedersgäst vid kvällens middagar var Fru Dehn själv och ju närmare henne man blev placerad desto större ära var det.

Trots ägarbyte och namnbyte 1954, har hotellet drivits vidare i Fru Dehns anda och med varsamma renoveringar är den ursprungliga jugendmiljön mycket välbevarad. Alla de 34 rummen är rymliga med högt i tak, charmigt knarrande parkettgolv, individuell stilfull inredning och uppdaterade med den senaste teknologin.

Hotellets lugna och avspända miljö gör att många trivs och väljer att stanna här längre perioder. Filmer, tv-serier och modereportage har även utspelat sig här.

I den stora salongen en trappa upp, med utsikt över Nybroviken, kan våra gäster slå sig ner och ta ett glas vin, en öl, eller en värmande kopp kaffe. I frukostrummet välkomnas morgonen med en säsongsanpassad frukost gjord med mycket kärlek och energi.

Välkommen att trivas hos oss på Hotel Esplanade!

Hotel Esplanade är stolta över att vara listade på boutiquehotel.me som ett av dem 15 bästa boutique hotellen i Stockholm